E foarte frumos, pentru mine, văzând cum se plânge de mila noului val de bloggeri care sărmanul, nu poate scoate capul la suprafață din cauza vechiului val, care nu se lasă dus și îi sufocă. Foarte frumos, foarte interesant. Îmi dau lacrimile de emoție și de durere. Cum nu poate el bloggerul mic să scoată capul din mocirlă de atâta răutate…

Și totuși.
Poate ați auzit de Vaca de la haoleu. Haoleu.ro a împlinit zilele astea fix un an de la achiziționarea domeniului. Vaca e atât de blondă încât a uitat să îl reînnoiască, de aceea a fost închis alaltăieri câteva ore, era în pendingdelete. Vaca habar nu are de SEO, scris cu litere îngroșate. Ea scrie și atât. Nu se plânge nicăieri că nu e băgată în seamă, că e sufocată de vechiul val, că nu poate scoate capul etc.

După un an, haoleu.ro are în jur de 2000 de unici zilnici. Făcuți pe muncă din scris. Deși autoarea blogului are un job de la 9 la 6. Deși a avut un mare eveniment fericit în familie, eveniment care îi mănâncă și puținul timp liber care îl mai avea. Și totuși, în continuare scrie. Nu se plânge, nu face acțiuni de protest, nu merge la evenimente, să socializeze fin în speranța de a strânge unici în plus din discuții savante. Când nu îi merge blogul, oamenii se stresează, încep să o caute pe net, să vadă ce se întâmplă. Pentru că au devenit dependenți de toate tâmpeniile ei. Ea se reîntoarce, scrie, ăia se bucură și aplaudă, lumea lor merge mai departe.

Câți dintre voi, noul val atât de asuprit, se pot lăuda cu asta? Foarte, foarte puțini. Poate Răzvan Coloja să fie unul, pentru că scrie senzațional și în timp, poate crea dependență (deși, din ce văd, am impresia că și-a șters blogul, ceea ce e trist). Dar restul? Restul cu ce se poate lăuda? Aveți un stil, o nișă, oameni care să se streseze că nu ați scris o zi? Dacă răspunsul la întrebare e NU, cred că e cazul să vp reevaluați prezența în zonă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.