Băiatul cu chiloți maro, care scrisese din burtă opinii despre Colon Help, poate respira ușurat, procesul împotriva Auttomatic a fost pierdut de către cei de la Zenyth. Ura, libertatea de exprimare a fost apărată cu succes.

Nu, libertatea de exprimare nu a fost apărată. Insula indoielii, blogul acuzat, este un blog anonim, care nu iși asumă în nici un fel responsanbilitatea celor scrise pe blog. Blog care conține STRICT acuzații către diverse. Vaccinuri, colon help, marțieni, nato etc. Acuzațiile sunt strict opinii personale, susținute de alte așa zis opinii, emise tot de către curajoși anonimi.

La valoarea intrinsecă a faptului că poți să spui ceva incomod, în completă libertate dacă ești anonim, în orice regim politic sau religios, fără frică de represalii.

Și că anonimatul dă forță ideilor tale. Pentru că nu sunt ale tale. Ci sunt ale oricărei persoane care rezonează cu ceea ce ai spus. Pentru că oricine poate fi în spatele cuvintelor. Mase de oameni, milioane, miliarde de oameni pot fi uniți sub un gând care a pornit de la un anonim. Asta e puterea anonimatului.

Nu prietene, anonimatul e ok atunci când poți vorbi despre puterea politică, despre cei ce conduc și ucid destine. Când, sub anonimat, te piși pe produsul unei firme particulare, ești laș. Atunci când, sub acoperirea anonimatului, îndemni părinții să își condamne copiii la moarte, pentru că vaccinurile sunt diavolul, ești laș. Da, și eu sunt de părere că Colon Help e o prostie. Dar eu afirm asta cu nume și prenume. Iar dacă sunt dat în judecată, nu mă apuc să dau mailuri plângăcioase către bloggerii români, cerșind ajutorul în luptă.

Sper ca considerati ca merita, as avea nevoie de sustinere ca sa renunte la ideea de a da in judecata oameni care ii critica

Așa că nu e o victorie a libertății de opinie.
Ci o victorie a chiloților maro asupra oamenilor.

1 martie fericit, păpușe.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.